Noutati

     Rentabilitatea unei masuri pentru economisirea energiei se calculeaza raportand costurile investitiei la costul energiei economisite. Daca acesta din urma este mai mare decat investitia pentru reabilitarea energetica a imobilului insemna ca am cheltuit eficient banii. Desigur, avem in vedere si alte aspecte: o locuinta cu o atmosfera mai placuta, confort mai ridicat, costuri mai mici pentru ingrijirea sanatatii, poluarea mai redusa a aerului.

     Casa pasiva energetic sau casa cu costuri minime din punct de vedere energetic: este o constructie la care factori precum corpurile constructiei, izolarea suprafetelor infasuratoare, puntile termice, incalziri solare prin ferestre, integrarea surselor de energie regenerabila (instalatii solare, instalatii pentru utilizarea caldurii pamantului etc) joaca un rol important.

      In Germania, conform standardelor 60 si 40 ale Institutului de Credit si Reconstructie, in cazul reabilitarii energetice a caselor vechi se necesita o izolatie termica destul de groasa: min. 10 cm pentru pereti, minim 12 cm pentru plansee peste ultimul etaj. Pentru case noi se utilizeaza materiale de foarte buna calitate, iar grosimile sunt de min. 15 cm si ajung si la 35 cm! La casa pasiva construita ca model in Timisoara, grosimile izolatiilor termice ajung la 40 cm.